Aslında sürekli var olan ama rusyanın kırımı ilhakından sonra fazlasıyla tırmanan gerilim.
Rusyanın bugün yaptığı açıklama bana kalırsa farklı bir boyut katabilir. Gerilim savaşa uzanır mı? Bilmiyorum. Ukrayna kırımdan vazgeçmiş değil. Bölgeye sevkiyat yapıyor. Bakalım neler olucak. Batılı devletlerin olsa bir savaşa dahil olacağını sanmıyorum ama rusyanın ukraynayı komple işgaline de izin vermezler. Rusyada zaten batıyla bir savaşa girmeyi göze alır mı? Sanmıyorum. Hala NATO dünyanın en büyük askeri gücü. Amerika ve Rusya arasında yaşanan gerilim de son zamanlarda artmıştı. Bakalım neler olucak.
rusya ukrayna gerilimi
klasiktir.
Olası bir savaşta batının desteği savaşta ana etken olur. Ona göre şekillenir savaş. Ukrayna tek başına kalırsa hiç şansı yok. Ukrayna'dan bir Çeçenistan çıkmaz. Çeçenistan dağlıktı, halkı fedakardı, savaşçı, inatçı bir milletti ve iyi yetişmiş askeri kadrosu vardı. Ukrayna'da bunların çoğu yok. Sadece teknoloji olarak Çeçenlerin o günkü durumundan iyidir. Ama rus ordusuda o günden bugüne çok yol aldı. Yani kısacası bence Ukrayna'dan bir çeçenistan çıkmaz.
rusya da zararsız çıkmaz bence hocam. bu arada muslera gitmemiş.
Mutlaka savaştan her iki tarafta zararlı çıkar. Ama Ukraynalıların çeçenler kadar etkili olabileceğini sanmıyorum. Hatta batının Rusya'ya ekonomik yaptırımları Ukrayna ordusuna göre daha fazla zarar verebilir.
Hocam muslerayı tanırım. Kanı bile sarı kırmızı akar. Öyle bi çocuktur. Pırıl pırıldır.
Hocam muslerayı tanırım. Kanı bile sarı kırmızı akar. Öyle bi çocuktur. Pırıl pırıldır.
çeçenler kadar olamazlar bence de. dinçer azaphan'a selamlarımı iletiyorum.
Kendisi galassaraylıdır.
dinçer azaphan adam mıdır?
Adamdır hocam.
Rus ayısı zaten Çernobil faciasının müsebbibi olaraktan hayata karşı bir kabahat işlemişken değil Ukraynayı ilhak etmek sınırından bile geçmemelidir.
nato'nun da dahil olduğu gerilimdir.
Biraz yuvarlak cümlelerle dahil olmuş gibi geldi. Belki de ortamı germek istemiyorlardır bilemem.
Olabilir kendisinin yaşlanmayla ilgili problemleri var hocam.